Un val de căldură va cuprinde județul Bistrița-Năsăud în perioada 12 iulie – 15 iulie 2024. Valorile diurne vor atinge 35°C , iar maximele pe timp de noapte nu vor scădea sub 20°C. Disconfortul termic va fi accentuat în toate zonele, exceptând zonele de munte.

Miercuri și joi, temperaturile vor fi cuprinse între 31 şi 35°C, dar temperaturi și mai mai ne așteaptă la sfârșit de săptămână. Astfel, duminică și luni maximele s-ar putea apropia de maximele istrice ale lunii iulie.

„Configurația sinoptică, la nivel european, rămâne propice consolidării transportului de aer cald, supraîncălzit de origine tropicală , în perioada următoare. Astfel, dinspre sudul şi sud-estul continentului, domul de căldură se va accentua în cea mare parte a Peninsulei Balcanice, inclusiv zona țării noastre, valorile termice urmând a deveni foarte ridicate.
Începând de vineri, maximele diurne vor depăşi 35°C în zonele de deal şi de podiş de pe toată suprafața județului iar nopțile din zonele joase de relief vor consemna valori minime care nu vor scădea sub 20°C, caracterizând o vreme tropicală generalizată.
Duminică şi luni, maximele termice din vestul şi centrul județului se vor apropia de maximele istorice ale perioadei, cu valori posibile de 37°C. Maxima istoricā a lunii iulie, a oraşului Bistriţa, este de 37.2°C, valoare înregistratā în data de 24.07.2007.
Disconfortul termic, în aceste condiții, va deveni deosebit de accentuat.
Miercuri şi joi vremea va fi călduroasă cu maxime cuprinse, în general, între 31 şi 35°C“, a informat ONG Meteo.BN.

SPUNE-TI PAREREA