Un nou punct gastronomic va fi inaugurat în Bistrița-Năsăud, oferind continuitate campaniei „Din fermă în furculiță”, o inițiativă în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud continuă!
Punctul de gastronomie locală se numește „La Maria”, este în Poiana Ilvei și își va deschide porțile luni, 1 iulie.
Strategia UE – „Din fermă, în furculiță” care își propune să ofere clienților / turiștilor, materia primă din gospodăria sau ferma proprie, din comunitatea locală sau comunitățile învecinate, de la producătorii locali.
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat această soluție în Strategia de dezvoltare a județului 2021‐2027. Se răspunde, astfel, interesului crescut față de experiențe gastronomice complexe și produse tradiționale, cu specific local.
Acest tip de turism are o funcțiune economică directă, contribuind la asigurarea și creșterea veniturilor producătorilor și furnizorilor de servicii de alimentație publică cu specific local.
Regiunea gastronomică „Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud” a fost inclusă, de altfel, în Traseul gastronomiei tradiționale românești.