Un grav accident de circulație a avut loc luni în județul Sibiu, pe DN 1, pe raza localității Porumbacu de Sus. În accident a fost implicat un autocar al Brendea Tour, din Bistrița-Năsăud, și un autocamion. Șoferul autocarului a rămas încarcerat fiind grav rănit.

La fața locului au fost mobilizate ⁠trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, ⁠o autospecială de descarcerare, ⁠o autospecială de transport personal și victime multiple, ⁠o autospecială de stingere, ⁠6 ambulanțe SAJ dintre care una cu medic. A fost acticat planul roșu de intervenție.

Șoferul autocarului a fost extras de către echipajele de descarcerare și predat echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă pentru a fi transportat la UPU Sibiu. Alte două persoane au fost preluate de echipajele SAJ și transportate la UPU Sibiu.

Ceilalți 53 de ocupanți din autocar au fost transportați la o sală de sport din localitate, urmând a fi preluați de un alt mijloc de transport. Șoferul autocamionului a fost evaluat medical, acesta a refuzat transportul la spital.

 

SPUNE-TI PAREREA