OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un important inginer în domeniul monumentelor istorice s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Acesta a a avut o contribuție deosebită la restaurarea unor proiecte deosebit de importante pentru Bistrița, precum reabilitarea Bisericii Evanghelice și a Centrului Cultural Municipal. Acesta era profesor emerit al Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Cu profundă mâhnire, am aflat de trecerea la cele veșnice a domnului Szabo G. Balint, inginer expert tehnic, în domeniul monumentelor istorice.
Profesionalismul și implicarea domniei sale au reprezentat garanția finalizării cu succes a unor proiecte deosebit de importante pentru Bistrița, precum reabilitarea Bisericii Evanghelice și a Centrului Cultural Municipal.
Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul și să mângâie familia îndoliată“, a transmis
Primăria Bistrița.

Cu inimile îndurerate ne luăm rămas bun de la prof. dr. ing. Szabó Bálint, inginer constructor, fondator al Utilitas – Centru de Cercetare și Proiectare în Domeniul Patrimoniului Construit și al fundației și revistei Transsylvania Nostra, colegul și mentorul nostru, profesor emerit al Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Timpul nu a mai avut răbdare cu „domnul Balint” și la vârsta de 80 de ani sufletul său s-a ridicat la Cer.
Activitatea și dăruirea sa în domeniul restaurării patrimoniului construit au deschis porțile generațiilor actuale și viitoare către implicarea în acest domeniu. Vom păstra cu pietate amintirea sa și vom continua cu respect munca începută de el“, este mesajul postat pe pagina Transylvania Nostra.

SPUNE-TI PAREREA