Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud în colaborare cu Editura Mega, lansează, vineri 14 iunie 2024, orele 12:00, volumul intitulat „The curse of hoarding – The Sălcuță hoard“, relizat de autorii Dr. Habil. Cristian Găzdac și Dr. George Marinescu.

Cu această ocazie va fi pe larg prezentat și expus pentru prima dată un tezaur monetar, recent descoperit în satul Sălcuța (com. Sânmihaiu de Câmpie), care a îmbogățit patrimoniul muzeului bistrițean.

Evenimentul se va desfășura la sediul Muzeului Bistrița, str. General Grigore Bălan, nr. 19.

„Acum doi ani, a fost descoperit un tezaur uimitor de aproape 600 de monede romane din argint, de către doi detectoristi autorizați în zona localității Sălcuță din Bistrița-Năsăud. Momentan, acești norocoși plini de modestie vor să rămână anonimi. Vom avea în curând prilejul să aflam povestea fascinanta acestui tezaur, la evenimentul care se vă pregăti la Complexul Muzeal Bistriță-Năsăud , vernisarea articolului „The curse of hoarding – The Sălcuță hoard“ publicat de către domnii specialiști: George Marinescu și Cristian Găzdac. Felicitar tuturor pentru descoperire și pentru detaliile pe care o să le aflam în curând! Urmăriți pagina muzeului de la Bistrița pentru a afla data vernisării!“, scrie publicația Bistrița Metal Detecting (holland.ro).

SPUNE-TI PAREREA