Azi, 11 iunie 2024, se împlinesc 16 ani de la incendiul care a distrus, în 2008, simbolul Bistriței. În fiecare, în această dată, se obișnuia organizarea unei rugăciuni ecumenice la care participa primarul orașului, dar, anul acesta, Primăria Bistrița nu a anunțat niciun eveniment.

În mod ironic, incendiul Bisericii Evanghelice, monumentul emblemă al Bistriței, a decis cine a ocupat fotoliul de primar în 2008. La 16 ani distanță, în aceeași dată, se decide, din nou, cine va fi primarul Bistriței.

„11 iunie 2008. 11 iunie 2024. La 16 ani distanță, se decide din nou soarta alegerilor locale pentru Primăria Bistrița, la această dată“, a remarcat jurnalista Agerpres, Tina Dumitrescu.

Reamintim că în urma alegerilor din 9 iunie 2024, candidații Gabriel Lazany (PSD) și Ioan Turc (PNL), au obținut un scor aproape la egalitate. După ce Lazany a fost anunțat câștigător cu șapte voturi diferență, PNL a depus o contestație care a fost admisă. Astfel, marți, 11 iunie, se renumără voturile pentru alegerea primarului municipiului Bistrița, urmând ca situația să fie clarificată în curând.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA