Cinci dosare penale au fost întocmit în urma sesizărilor din timpul alegerilor din 9 iunie. Conform unui comunicat de presă al IPJ BN, în ziua alegerilor au fost sesizare 33 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 12 nu s-au confirmat, deci peste 36%, la acest moment, iar 8 sunt în curs de verificare.

În ceea ce privește faptele sesizate, cele mai multe făceau referire la continuarea campaniei electorale, coruperea alegătorilor sau turism electoral.

În județul Bistrița-Năsăud au fost întocmite 5 dosare penale pentru cercetarea unor posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 11.600 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste aproape 500 de vehicule și șoferi, fiind aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale și a fost constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii au suspendat 1 permis de conducere și au reținut 3 certificate de înmatriculare.

Aproximativ 1100 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

 

SPUNE-TI PAREREA