Procesul de vot s-a desfășurat pașnic, până la această oră, în Bistrița-Năsăud, fără incidente deosebite.
Conform unui comunicat de presă al IPJ BN, 17 persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.

Trei incidente au fost semnalate, dar doar unul dintre ele s-a confirmat și a fost sanționat.

Astăzi, până la ora 11:00, au fost semnalate 3 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate. Dintre acestea, 2 nu s-au confirmat, iar în celălalt caz au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.800 de lei pentru continuarea campaniei electorale.

Sesizările au vizat, în principal, continuarea propagandei electorale și posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public“, se arată într-un comunicat de presă al IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA