Joi, 13 iunie, de la ora 18:00 are loc evenimentul de lansare a cărții „Infrastructuri cultural-comunitare. Castele vii în Transilvania rurală“, o analiză a experienței la Posmuș, și vernisajul expoziției „Șabloane“, realizată de Patricia Marina Toma. Expoziția ne poartă prin interioarele caselor pictate din Posmuș, decorate cu rol și șablon, ne duce în intimitatea sătenilor, ale căror portrete vor umple spațiul conturat de pereții colorați.

Evenimentele, realizate în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, au loc în Castelul Teleki, în sala de conferințe și în corpul central și sunt parte a proiectului nostru de intervenție culturală ”Castel viu: artă și comunitate la Posmuș”, o intervenție multidisciplinară care își propune să aducă comunitatea locală mai aproape de Castelul Teleki, recent reabilitat, aflat în proprietate publică, astfel încât acesta să devină parte integrantă a vieții comunităților rurale, unde este situat.
Castel Viu – Artă și Comunitate la Castelul Teleki • Posmuș 2023-2024

https://www.petrusitalus.com/castelviuposmus
Proiect finanțat în cadrul Investiției I5, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!

SPUNE-TI PAREREA