Mai multe incidente și fapte ilegale în context electoral au fost semnalate azi în Bistrița-Năsăud, informează IPJ BN.
Spiritele s-au incins, așa că au fost sesizate inclusiv agresiuni și amenințări.

„Astăzi, până la ora 15:00, au fost semnalate 8 incidente sau fapte ilegale în context electoral, angajații MAI intervenind operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Dintre acestea, 5 incidente nu s-au confirmat.

Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3800 de lei.

Totodată, au fost întocmite 2 dosare penale pentru posibile infracțiuni“, a informat poliția. .

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Conform unui comunicat de presă, un consilier al unei comune din județul Bistrița-Năsăud, a sesizat prin S.N.U.A.U. 112, faptul că a fost agresat și amenințat cu fapte de violențe, de către un alt cetățean.
În urma primelor verificări efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit un dosar penal pentru amenințare și lovire sau alte violențe. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională, conform Legii 61/1991, în cuantum de 1.000 de lei.

Totodată o femeie a sesizat prin S.N.U.A.U. 112, faptul că a fost amenințată cu fapte de violențe de către un candidat la funcția de primar al comunei unde aceasta locuiește.
Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de amenințare.

SPUNE-TI PAREREA