Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, în colaborare cu procurorii DIICOT, au destructurat o rețea infracțională care implica patru persoane, printre care trei membri ai aceleași familii, acuzate de trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri de mare risc.

Trafic de minori și proxenetism

Conform investigațiilor, între iunie 2023 și ianuarie 2024, unul dintre suspecți a profitat de vulnerabilitatea unei minore, abandonată de familie și fără mijloace de subzistență, determinând-o să practice prostituția în beneficiul său. Acesta a postat anunțuri pe diverse site-uri pentru racolarea de clienți, asigurându-i protecția și transportul la locațiile unde avea loc activitatea.

Trafic de droguri de mare risc

Două dintre persoanele cercetate sunt acuzate că, între octombrie 2022 și iunie 2024, au procurat și vândut droguri de mare risc, inclusiv 3-CMC și clefedrone, în județul Bistrița-Năsăud. Aceste substanțe erau distribuite consumatorilor la prețul de 100 de lei pentru un plic.

Alte activități infracționale

De asemenea, în perioada februarie – iunie 2024, una dintre persoanele cercetate a obținut bani din facilitarea prostituției unei persoane majore, asigurându-i protecția.

Descoperiri și arestări

În urma perchezițiilor domiciliare, autoritățile au confiscat mai multe plicuri cu substanțe cristaline și alte probe relevante. Pe 6 iunie 2024, procurorii DIICOT au dispus reținerea celor patru suspecți pentru 24 de ore. Astăzi, Tribunalul Bistrița-Năsăud a ordonat arestarea preventivă a trei dintre ei pentru 30 de zile, iar cea de-a patra persoană se află sub control judiciar.

Sprijin operațional

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, cu suportul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de lege și de prezumția de nevinovăție.

SPUNE-TI PAREREA