Sânmihaiu de Câmpie este o comunitate mică, ce are cu puțin peste 1000 de locuitori, dar, chiar și așa, administrația nu vrea să lase ștacheta jos. Comuna se află în plin șantier, fiind în derulare mai multe proiecte de construcție și modernizare. Chiar dacă în comunitate sunt puțini elevi, aceștia beneficiază de transport școlar, masă caldă și after school. Cel mai ambițios proiect al primarului Ioan Mate, pentru noul mandat, este construirea unui bazin de înot care să deservească zona de câmpie. Mai mult de atât, el vrea să dezvolte în jurul acestei investiții o mică stațiune balneară, cu locuri de cazare și alte facilități.
„Sânmihaiu este în plin șantier pentru modernizare“
„A fost un mandat destul de greoi, având în vedere că în primii doi ani a fost perioada de pandemie și nu am putut executa anumite proiecte pe care le-am avut în derulare. Dar apoi am început în forță cu toate proiectele pe care le-am avut și acum, după cum se vede, Sâmihaiu e plin de șantiere.
Executăm drumul de la Sălcuța de 5 kilometri și jumătate, care este finanțat pe „Anghel Saligny“. În total, pe acest program avem circa 20 de kilometri de străzi asfaltate în comuna Sânmihaiu de Câmpie.
La fel avem proiecte pentru școala din Sânmihai, pentru dotare cu camere de luat vedere și cu echipamente digitale. Vor fi camere de luat vederi în toată comuna, proiectul ne este finanțat.
Avem cămin nou construit la Sălcuța care este finanțat pe CNI și, tot așa, avem finanțare pe „Anghel Saligny“ pentru extinderea de canalizare în satele Stupini și Zoreni.
După cum spuneam, Sânmihaiu este în plin șantier pentru modernizare, se lucrează și la DJ 162, deci suntem pregătiți să terminăm în această toamnă și pe acest drum.
Din bugetul local avem o serie de proiecte aflate în derulare: modernizarea drumurilor agricole, pietruirea lor, trotuare, dispensarul uman și extinderea de la capela din Sânmihaiiu de Câmpie. Până în septembrie vom inaugura Monumentul Eroilor din satul Sălcuța“, a spus primarul Ioan Mate.
Investiții pentru toate categoriile de vârstă
„Am în vedere toate ramurile de activitate din Sânmihai, vreau ca investițiile să îi ajute pe toți locuitorii comunei. Și aș începe cu tinerii. De exemplu, am dat în folosință un teren de sport sintetic pe care se desfășoară, în fiecare duminică, activități sportive. La fel, îmi îndrept atenția și spre sănătate, la dispensarul uman pe care îl avem în comună, unde sunt condiții bune de desfășurare a activității. La fel, am alocat sume importante și pentru culte. Aici mă refer la cei de vârsta a treia, că acolo trebuie să ne îndreptăm atenția. Și în toate ramurile de activitate m-am implicat pentru ca locutorii din Sânmihaiu de Câmpie să ducă o viață mai bună și mai liniștită“, a mai spus primarul.
Copiii au masă caldă și after school
Elevii din Sânmihaiu de Câmpie, deși puțini la număr, au parte de transport școlar, masă caldă și after school, programe de care beneficiază chiar și copii din alte comune învecinate.
„Un program important pe care îl desfășurăm și suntem una dintre puținele comune care are acest program, masă caldă. Am reușit cu bani de la bugetul local și cu sprijin din partea părinților să facem acest program de masă caldă și școală după școală. Am avut în vedere mai multe aspecte. Sunt o serie de părinți care fac naveta de la oraș și se organizează foarte greu cu copiii. Și atunci am venit în sprijinul lor pentru a-i ajuta, ca în momentul când ajung de la serviciu, să poată să își ia copiii de la grădiniță sau de la școală. Ei își fac temele, fac meditații, e un lucru foarte, foarte bun. Și ceea ce mă bucură, ca primar, și pe mine și pe doamna directoare, este că am observat că mai vin copii încă din trei comune limitrofe. Deci aducmem copii din Chiochiș, din Budești și din Micești. Alocăm sume destul de importante pentru deplasarea cu microbuzul și pentru a-i transporta înapoi. Tot pentru buna desfășurare, având în vedere că sunt puțini copii la școală, am reușit să facem clase de sine stătătoare. Nu sunt clase simultane și profesorii își pot desfășura activitatea în bune condiții“, a explicat Ioan Mate.
Tot pentru copii și tineri, viitoarele generații, primarul vea să construiască un bazin de înot în zona „Glodul Sărat“. El vrea să înceapă, mai întâi, cu un mic ștrand, apoi să extindă investiția și să facă o mică stațiuen balneară pentru zona de câmpie.
„Va fi un bazin de înot, o mică stațiune în zona de câmpie a județului. Momentan va fi finanțată prin bani veniți din GAL (Grupul de Acțiune Locală). O să încep cu un bazin de înot, cu împrejmuiri. Dar mă gândesc, pe viitor, dacă o să meargă lucrurile bine, să facem un parteneriat public-privat, să găsim investitori și să dezvoltăm zona. Mi-aș dori să se întâmple cât mai repede pentru că va aduce un plus valoare comunei, se vor încasa bani. Sunt 30 de hectare de teren care este al primăriei, se vor putea aloca parcele construirea de cabane și multe lucruri care vor fi benefice zonei de câmpie. Un bazin de înot pentru copii este binevenit pentru că în zona asta de câmpie, unde sunt 6-7 comune, nu este așa ceva. Va fi un lucru foarte bun, foarte practc, pentru toți locuitorii din Snâmihaiu de Câmpie și nu numai“, este de părere primarul.
Comandat de: Partidul Social Democrat- PSD Org. Jud. Bistrița-Năsăud/ Publicat de IKON AGENCY SRL, Codul de identificare al Mandatarului Financiar 21240002