Am depus în data de 27 mai, pentru finanțare europeană, proiectul aquaoark-ului bistrițean ce va fi construit, pe o suprafață de 35.000 mp, în zona fostei baze Mecanica“, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Este vorba de un complex de agrement care urmează să fie construit pe str. Poligonului nr. 26 (zona fostei baze Mecanica).

Proiectul cuprinde construcția următoarelor infrastructuri:

Ştrand – Plajă amenajată, șezlonguri şi umbrele pentru relaxare, bazine pentru înot și tobogane. Acest obiectiv de investiție este destinat tuturor categoriilor de turişti, precum și locuitorilor orașului Bistrita. Dată fiind destinația acestuia, ştrandul funcționează doar în sezonul de vară. Cuprinde o plajă amenajată, umbrele, șezlonguri, 4 bazine de înot, tobogane. Zona bazinelor va include, fara a se limita la acestea: Lazy River (râu apă lină cu poduri), adâncime: 90 cm; Baby Lagoon (loc de joacă cu apa pentru copii), adâncime: 40 cm; Relax Pool (bazin de înot şi relaxare), adâncime: 120 cm; Splash Pool, adâncime: 180 cm. Zona toboganelor va include, fără a se limita la acestea, următoarele tipuri: Twister; Space bowl; Black hole; Rafting; Kamikaze.

Bazin acoperit – Funcționare 12 luni pe an. Construcţie de tip S+P+1E, cu o suprafaţă desfășurată de cca. 8.000 mp, care dispune de: bazin de înot 25m x 50m, adâncime 2,10 m; Vestiare cu minimm 1.000 de dulapuri; cabinet medical; saunǎ; sală de forţă; 200 şezlonguri; restaurant, bar, terasă.

– Terenuri de tenis (3)
– Teren de baschet
– Terenuri de minifotbal (2)
– Locuri de joacă pentru copii
– 300 de locuri de parcare
– Piste pentru biciclete și role
– Zonă pentru spectacole
– Casă pază și control

Alte amenajări exterioare (spații de parcare, stații de încărcare mașini electrice, zone de spații verzi și platforme dalate în zonele de acces la diferitele funcţiuni, o zonă de joacă pentru copii, zonă pentru biciclete și role, platformă betonată pentru organizarea diferitelor evenimente, târguri și spectacole).

Fostei bază Mecanica a fost prleuată de către primăria Bistrița contra sumei de 4,2 milioane lei fără TVA.

Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – PNL Organizația Județeană Bistrița-Năsăud / Publicat de IKON AGENCY SRL – www.observatorbn.ro / Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015

SPUNE-TI PAREREA