Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-a aflat luni într-o vizită în Bistrița-Năsăud. După ce a vizitat noul pavilion al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, aflat în construcție, ministrul a vizitat substația de ambulanță din Comuna Tiha Bârgăului, localitatea Mureșenii Bârgăulu. Aceasta substație a Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud este un exemplu de eficientizare a serviciilor medicale în zonele mai greu accesibile. Această stație de ambulanță deservește toată Valea Bârgăului, dar este utilă și în contextul în care, în apropiere, se află Pasul Tihuța și Lacul Colibița, intens frecventate de turiști.

În urmă cu doi ani am avut prima dicuție cu domnul președinte și cu domana manager despre punctul de ambulanță. N am avut nicăieri o clădire care să corespundă, a trebuit să facem ceva nou. Fiind în zonă de munte, terenurile sunt mai puțien, dar până la urmă am găsit aici la Mureșenii Bârgăului, Ne doream să ajungă ambulanța cât mai repede în toate zonele comunei și nu numai, pentru că, fiind un serviciu de ambulanță, eu cred că cel mai important este să ajungă acolo unde este nevoie, în cel mai scurt timp. Și ați văzut, de la Bistrița până aici sunt undeva la vreo 33 de kilometri… Noi cu mașina facem undeva la o jumăatte d eoră, ambulanța vine ceva mai repede. Dar cred că este mult mai important să ajungă la Colibița în cinci minute, decât într-o jumătate de oră. Și de asta ne-am dori foarte mult acest punct de ambulanță“, a spus primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

Punctul de ambulanță din Mureșenii Bârgăului și-a început activitatea în luna aprilie a acestui an. Investiția este realizată de Primăria Tiha Bârgăului, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud și a Ministerului Sănătății.
oul punct de ambulanță este o structură modernă, cu două niveluri. La parter, dispune de un garaj pentru două ambulanțe și de spații de depozitare pentru echipamentele necesare intervențiilor de urgență. La etaj, sunt amenajate două dormitoare pentru personalul medical de gardă, un birou, o baie, un duș și o bucătărie.

SPUNE-TI PAREREA