O avertizare meteo cod roșu a fost în vigoare, în această după-amiază, în Bistrița-Năsăud, unde mai multe localități au fost afectate de grindină de mari dimeniuni, ploi și vijelii puternice.

Printre cele mai afectate au fost localitățile Săsarm și Chiuza.

Aici mai multe geamuri au fost sparte și acoperișurile au fost smulse de vânt. De asemenea, un strat consistent de grindină de mari dimensiuni s-a depus pe sol.

Două echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița Năsăud și grupa operativa a inspectoratului, alături de Comitetul Local pentru Situatii de Urgență Chiuza intervin pe raza comunei Chiuza (inclusiv localitatea Sasarm) pentru sprijinirea populației afectate de manifestările fenomenelor meteorologice periculoase ( mai multe acoperișuri de imobile afectate). Pana la ora acestei informări, nu au fost raportate victime, doar pagube materiale“, a transmis ISU BN.

Conform ISU BN, în localitatea Săsarm au fost afectate de grindină aproximativ 240 gospodării.

Pagubele constau în:
– avariere acoperișuri imobile (case și anexe) total sau parțial;
– ferestre sparte (inclusiv la biserica din localitate);
– mai mulți copaci rupți;
– izolații exterioare clădiri perforate de grindină.

Nu au fost înregistrate victime.

Grupa operativă a inspectoratului sub coordonarea inspectorului șef și echipajele specializate ISU Bistrița Năsăud, alături de Comitetul Local pentru situații de urgență Chiuza au intervenit pentru sprijinirea populației și înlăturarea efectelor negative generate de furtună cu grindină de dimensiuni mici și medii.

SPUNE-TI PAREREA