O avertizare meteo COD ROȘU este în vigoare în mai multe localități din Bistrița-Năsăud: Năsăud, Nimigea, Spermezeu, Căianu Mic, Zagra, Șintereag, Salva și Chiuza!

Populația este sfătuită să ăși ia măsuri de autoprotecție.

La nivelul ISU Bistrița – Năsăud a fost activată grupa operativă a inspectoratului, precum și prealertate subunitățile de intervenție din Bistrița, Năsăud și Beclean, prin pregătirea personalului și a tehnicii de intervenție specifice intervențiilor în astfel de situații. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud monitorizează situația din teren prin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din zonele prinse in avertizarea meteorologică și este pregătit să aloce resursele necesare sprijinirii populației în eventualitatea producerii unor situații de urgență.

UPDATE :

Pana la ora ora acestei informări au fost înregistrate șase apeluri pe numărul unic de urgență 112 privind semnalarea unor situații de urgență generate de manifestarea fenomenelor meteorologice.

– două echipaje de la Stația de Pompieri Beclean, cu accesorii de specifice, intervin în orașul Beclean pe străzile Bella Bartock și Mihai Viteazul – beciuri inundate și copac căzut pe o casă.
– acoperiș casă deteriorat de grindina – localitatea Cociș
– ferestre sparte la mai multe imobile, localitatea Săsarm
– copac căzut pe carosabil, pe raza localității Șintereag.

UPDATE 2:

_Completare_

– SVSU Chiuza intervine pe raza localității Sărsarm – acoperiș afectat de grindină
– distribuitorul de energie electrică intervine cu echipe specializate pe raza orașului Beclean, fire electrice rupte de rafale de vânt
– SVSU Șintereag și un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bistrița intervin pe raza localității Șintereag pentru degajarea drumului de arbor / arbori căzuți pe pe partea carosabilă.

*Până la ora acestei informări, la Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud au fost înregistrate 10 apeluri pe numărul unic de urgență 112 referitoare la situațiile de urgență generate de manifestările fenomenelor meteorologice periculoase. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență rămâne în monitorizarea situației operative din teren.* _Informează CJSU Bistrița – Năsăud_

 

SPUNE-TI PAREREA