Sursa foto: Facebook Dr. Alexandru Rogobete

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud. Acesta a vizitat șantierul noului pavilion al Spitalului Județean Clinic de Urgență Bistrița-Năsăud, aflat încă în construcție.

Alexandru Rafila a felicitat echipa administrativă Radu Moldovan – Gabriel Lazany, dar și echipa Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, precizând că este vorba de primul spital care va fi finalizat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ceea ce vedeți aici este rodul muncii unei echipe care sigur trebuie coordonată de cineva care are înțelegere, viziune, perseverență și lucrul acesta se demonstrează prin ceea ce se face. M-am convins pe de-a întregul: Va fi vorba despre primul spital care va fi finalizat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență, aici, la dumneavoastră, la Bistrița. Între toate cele peste 20 de proiecte care se află în derulare, acesta este cel mai avansat și sunt convins că la termenul Acela, de la jumătatea anului 2026, deja aici la Bistrița se va lucra”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Suntem parteneri onești și corecți ai Ministerului Sănătății. Venim și cu partea noastră de contribuție. Sunt convins că vom lucra foarte bine în continuare”, a precizat președintele Emil Radu Moldovan.

Managerul Gabriel Lazany de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, a menționat că nu doar din punct de vedere al infrastructurii se avansează „cu pași foarte, foarte rapizi”, ci și din punct de vedere medical.

Aș vrea să profit de această ocazie pentru a-i mulțumi domnului ministru că a aprobat săptămâna trecută propunerea mea de modificare a structurii spitalului, astfel că a fost aprobată înființarea a 15 specialități medicale noi. Este un lucru foarte important pentru județul Bistrița Năsăud, face parte din politica mea de dezvoltare a sistemului medical public din județul nostru, iar în curând vom trece la etapa a 2-a, cea de angajare a personalului medical, astfel încât, în momentul în care investiția va fi finalizată, să putem începe efectiv munca. Avem și medici, cei care de aproape 2 ani de zile i-am trimis la specializare, astfel încât să fie specializați în cardiologie intervențională. Când vor fi finalizate lucrările, vom putea face efectiv procedurile medicale”, a declarat Gabriel Lazany.

Comandat de: Partidul Social Democrat- PSD Org. Jud. Bistrița-Năsăud/ Publicat de IKON AGENCY SRL/ Codul de identificare al Mandatarului Financiar 21240002

1 COMENTARIU

  1. Dacă tot exista posibilitatea construirii prin PNRR a unor noi sectii spitalicesti atunci nu trebuia mers pe minima rezistentă prin inghesuirea unei anexe intre blocurile din spatele clădirii actuale a spitalului judetean. Cel mai bine era să se renunte la astfel de improvizatii si aceste extinderi să fie construite de la zero pe baza unor proiecte intocmite de specialisti si care să corespundă standardelor actuale de spatiu si dotare cu aparatură. După cum se stie, incă din anul 2009 , se vorbea despre construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita. In acest sens exista chiar si un proiect conform căruia spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, se vorbea la vremea respectivă că lucrările de constructie vor fi executate de firma italiana Astaldi. Ar fi trebuit actualizat acel proiect si depus pentru realizare prin accesarea de fonduri europene prin PNRR.

SPUNE-TI PAREREA