Un șofer de 30 de ani din Sângeorz-Bi a rămas fără ermis pentru următoarele 120 de zile după ce a vrut să atingă un record de viteză prin localitate, unde limita este de 50 km/ h. Șoferul a fost surprins de aparatul radar cu viteza de 163 km/h, viteză mult prwa mare chiar și pentru autostradă.

„Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile din județul Bistrița-Năsăud, polițiștii au efectuat în perioada 31 mai – 2 iunie a.c., activități de supraveghere și control al traficului rutier. Principalul obiectiv al polițiștii a fost acela de a depista și scoate din trafic conducătorii auto care pun în pericol siguranța traficului rutier prin nerespectarea legislației rutiere, în special prin încălcarea regimului legal de viteză.
În acest context, în cadrul acțiunilor desfășurate au rămas fără drept de a conduce autovehicule 24 de șoferi. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.
Exemplificăm: La data 2 iunie a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic un șofer de 30 de ani din Sângeorz Băi care conducea un autoturism pe Drumul Național 17D, prin localitatea Nepos. Acesta a fost surprins de aparatul radar cu viteza de 163 km/h, pe un sector de drum în localitate, cu viteza limitată la 50 km/h. Șoferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o durată de 120 de zile.
De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 20 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Certificatele de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
În cadrul activităților desfășurate au fost verificate aproape 400 de vehicule, fiind legitimate peste 500 de persoane. Dintre acestea, 120 de șoferi au fost testați și cu aparatele din dotare“, a informat IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA