Primăria Bistrița a transmis astăzi un comunicat de preăs prin care dă explicații privind asfaltarea străzii Zăvoaie care stagnează de mai mulți ani.

Ca urmare a unor informații vehiculate în spațiul public referitoare la asfaltarea străzii Zăvoaie considerăm că se impun următoarele precizări:
Până la această dată, zona Zăvoaie ar fi trebuit să facă obiectul unor investiții pe Master Planul de Apă Canal, derulat de Aquabis și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, dar, după cum se știe, licitația pentru desemnarea executantului a fost tărăgănată nepermis de mult.
Dacă aceste lucrări ar fi fost realizate în termenele stabilite inițial, municipalitatea ar fi putut interveni prin turnarea unui strat de asfalt, cel puțin provizoriu.
În altă ordine de idei, zona respectivă este inclusă în proiectul „Linia Albastră”, care are o valoare estimată de 359.993.540 lei, depus de Primăria municipiului Bistrița pentru finanțare în data de 8 mai 2024, proiect care presupune intervenții ample ce vizează modernizarea malurilor râului Bistrița, inclusiv zona Zăvoaie.
Prin proiectul Linia Albastră se va realiza un nou coridor de mobilitate urbană pe traseul DN 17 – DJ 154 (Sărata) – DC 8G (Parcul Industrial Bistrița Sud, str. Zăvoaie) – DJ 173C (str. Mihai Viteazul) – str. Codrișor – DJ 173 – str. Ghinzii – str. Valea Ghinzii – str. Aerodromului – DN 17 (Unirea).
Acest coridor de mobilitate urbana durabilă, de peste 19 kilometri, vine să interconecteze zonele funcționale de pe malul stâng al râului Bistrița cu DN 17 și cu zonele funcționale de pe malul drept.
Intervențiile care vizează zona Zăvoaie în cadrul acestui proiect presupun modernizarea structurii rutiere, velo, transport public, iluminat etc.)“, este mesajul trasmis de repezentanții Primăriei Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA