Mânere mobilă antichizate: cum le găsești pe cele potrivite și cum le poți combina în funcție de stilul locuinței

Există elemente de design care au puterea de a schimba complet aspectul unei piese de mobilier sau al unei încăperi, iar mânerele pentru mobilier reprezintă un astfel de element. Sunt accesorii funcționale, dar și estetice, care au puterea de a adăuga un farmec rustic unei încăperi sau de a oferi o notă de eleganță vintage, așa cum vei vedea din informațiile de mai jos.

Criterii de alegere a unor mânere mobilă antichizate potrivite

Există criterii importante de care este recomandat să ții cont în alegerea unor accesorii necesare pentru montarea mobilei, așa cum sunt balamale mobila, mânere sau închizători.

În ceea ce privește mânerele, un prim aspect important se referă la determinarea stilului de design interior existent: locuința ta are un stil rustic, unul shabby chic, unul vintage sau un stil modern? Oricare dintre acestea poate beneficia de pe urma acestor accesorii decorative și funcționale. Important este să alegi mânere care să completeze și să amplifice estetica existentă a camerei.

Un alt aspect esențial este dat de materialele din care sunt realizate și finisajele. Acestea se regăsesc în variante de bronz, alamă, fier forjat sau cupru, fiecare material având propriul farmec. Finisajele pot varia de la patinat la oxidat, iar fiecare aduce cu sine un alt nivel de autenticitate și eleganță.

Despre dimensiunea acestora trebuie să știi că este nevoie să fie proporțională cu piesa de mobilier pe care o vor decora: cele prea mari pot domina vizual o piesă mică, iar cele prea mici pot părea pierdute într-o piesă voluminoasă. Și funcționalitatea este crucială, tocmai de aceea este recomandat să ai în vedere modele care sunt ușor de apucat, ușor de folosit.

Cum să alegi mânerele de mobilă antichizate în funcție de stilul locuinței

Dacă în locuința ta domină o atmosferă rustică, optează pentru manere mobila antichizate din fier forjat sau cupru cu un finisaj patinat. Acestea se potrivesc de minune cu lemnul natural, neșlefuit sau vopsit în culori calde. Combină-le cu mobilier din lemn masiv pentru a crea un aspect autentic, plin de caracter.

Pentru un stil shabby chic, caracterizat printr-o estetică romantică și delicată, alege mânere antichizate din alamă sau bronz cu detalii florale sau curbe elegante. Acestea se vor potrivi de minune cu mobilierul vopsit în culori pastelate, cu un aspect ușor uzat.

Dacă în locuința ta domină un decor vintage, modelele realizate din bronz sau alamă cu finisaje oxidate sunt ideale. Acestea adaugă un aer de epocă pieselor de mobilier recondiționate sau celor noi, dar cu un design clasic. Combină-le cu piese de mobilier în stil art deco sau art nouveau pentru un efect impresionant.

Chiar dacă o mare provocare, această alegere poate aduce cu sine mari satisfacții. Sunt accesorii unice, care adaugă un plus de personalitate și caracter oricărui decor și, oricare ar fi stilul preferat, nu uita că există mânerele antichizate care se vor potrivi perfect nevoilor sau preferințelor fiecărui utilizator.

SPUNE-TI PAREREA