Ecologiștii bistrițeni, prin vocea celor doi lideri locali, Lucian Moldovan și Marius Bălan, cer retragerea REGULAMENTULUI Spațiilor Verzi deoarece, susțin ei, „conține mari erori făcute intenționat, completate și chiar semnate de foști membri din odioasa COMISIE de avizări tăieri ai Primăriei“

Am fost încă o dată luați prin surprindere de faptul că legea privind transparența decizională este bine mascată de felul în care Primăria Bistrița are grijă ca, prin subtilități bine cunoscute, să nu se prea știe cum se afișează, unde și când se discută o hotărâre administrativă luată fără consultarea cetățenească, făcută cu un anunț clar în presa online, Facebook etc.

Nu suntem de acord ca un astfel de regulament al spațiilor verzi să fie votat fără o dezbatere cu bistrițenii în cadrul unei ședințe în sala CL, înregistrată și cu amendamente clare care să nu rămână doar ca o recomandare cu rol consultativ fără nici o finalizare clară.

De fiecare dată, un document așa de important, care rămâne să fie pus în practică zeci de ani după promulgare, este parcă ascuns de ochii bistrițenilor care, din diferite motive întemeiate, nu au timp și nici dispoziție să urmărească anunțurile de la afișierul Primăriei.

Cerem retragerea REGULAMENTULUI Spațiilor Verzi deoarece conține mari erori făcute intenționat, completate și chiar semnate de foști membri din odioasa COMISIE de avizări tăieri ai Primăriei, și care a avut o contribuție dezastruoasă pentru pierderea a cca. 6.000 arbori în tot orașul, rămânând după aceste lucrări sute de cioate pe toate străzile orașului și care aduc o imagine dureroasă și o amintire neplăcută tuturor iubitorilor de Mediu.

Amendamentele sunt pregătite și rolul nostru este unul colegial, benefic și în interesul sănătății publice. Cerem o dezbatere serioasă cu cetățenii, dar și o intervenție clară în Comisia de Urbanism din cadrul CL“, se arată în scrisoarea semnată de Moldovan Ioan Lucian, președinte PER BN, și Bălan Marius Horea, președinte PER Bistrița.

Material comandat de Partidul Ecologist Român, Filiala Bistrița-Năsăud, executat de IKON AGENCY SRL, CMF 21240538

SPUNE-TI PAREREA