Bistrița-Năsăud are, zilnic, prognoze meteo transmise cu acuratețe și stații meteo în tot județul, datorită meteorologului Mihai Bălan. Acesta va fi premiat de Agent Green în data de 3 iunie 2024, la Ateneul Român, în cadrul „Galei Curaj” unde se vor acorda 10 premii onorifice pentru eroi din fața și din spatele reflectoarelor.

Amalia Enache, de la PRO TV, va fi gazda evenimentului alături de Gabriel Păun, fondatorul Agent Green și inițiatorul galei curaj.

Premiații sunt persoane sau grupuri de persoane apolitice, care au dat dovadă consecventă de curaj prin acțiunile sau prin munca lor, eforturi menite să contribuie la o lume mai tolerantă, mai etică, mai incluzivă, mai empatică, mai integră. Premiații sunt oameni care inspiră schimbare pozitivă atât la scara locală cât și națională. Persoane care au dovedit pasiune pentru menirea lor, menținută în timp în ciuda obstacolelor, sacrificiilor și eforturilor, dincolo de limita orelor de lucru oficiale și, mai ales, dincolo de retribuție. Aceștia provin din următoarele domenii: artă, educație, cultură, drepturile omului, drepturile etniilor, jurnalism, sănătate, justiție, activism civic, drepturile mediului și ale animalelor.

Premiile onorifice constau în momente muzicale, susținute de Ansamblul Violoncellissimo, precum și câte o lucrare realizată de artistul Dan Perjovschi, ambele dedicate fiecărui premiat în parte.

Fiecare premiat va fi omagiat de personalități distincte care împărtășesc aceleași valori.

Premiul Curaj conferit pentru prognoze meteo locale care salvează vieți” se va acorda geografului Mihai Bălan. Laudatio va fi susținut de prof. dr. univ. habil Marcel Mîndrescu.

Un mesaj de apreciere pentur Mihai Bălan a fost transmis și de către Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud:

Cândva ne ghidam după „Timpul probabil” de la televizor. Odată cu dezvoltarea tehnologiei a apărut „Vremea”, dar un bistrițean pasionat de meteorologie a intuit că vântul schimbării suflă în online și a înființat rubrica „Meteo BN”.
Ideea lui a prins, munca lui este apreciată în tot județul, pentru că oamenii știu să aprecieze un efort pus în slujba comunității.
Mihai Bălan este de-al nostru, dar iată că recunoașterea a devenit națională.
Pe 3 iunie, la Ateneul Român, în cadrul Galei Curaj organizată de Agent Green, Mihai al nostru va fi unul dintre laureați.
Premiile vizează diferite domenii de activitate puse în slujba oamenilor, însă așa cum se spune în prezentarea galei, laureații sunt „persoane care au dovedit pasiune pentru menirea lor, menținută în timp în ciuda obstacolelor, sacrificiilor și eforturilor, dincolo de limita orelor de lucru oficiale și, mai ales, dincolo de retribuție.”
Mândri de tine, Mihai Bălan!

SPUNE-TI PAREREA