Domiciliile mai multor persoane din Bistrița-Năsăud și Suceava au fost percheziționate în data de 23 mai 2024, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița – Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud. Aceștia au pus în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița – Năsăud și Suceava, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cercetările efectuate au stabilit faptul că, începând cu anul 2023 și până în prezent, 9 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc sub formă de substanță cristalină (4-CMC) și substanțe psihoactive (2-MMC), către diverși consumatori.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Specială din cadrul Poliției Române.

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Bistrița-Năsăud și Suceava, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița – Năsăud.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, se arată într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA