Poiana Cătunenilor, Ilva Mare

O resursă valoroasă de care județul Bistrița-Năsăud beneficiază din plin sunt peisajele naturale și potecile care îți oferă priveliști și o senzație unică de libertate și relaxare.

Județul Bistrița-Năsăud devine tot mai popular pentru excursiile de o zi în locuri pitorești, unele îmbinate cu deliciile gastronomice locale. Iată câteva drumeții programate, în acest wekend și în perioada următoare care oferă excursioniștilor experiențe unice:

25 Mai. Drumeție în Poiana cu Narcise din Munții Rodnei

Foto Marco Geréd Zsolt

Poiana cu Narcise este unul dintre cele mai viiztate obiective turistice naturale din județ. Poiana atrage sute de turiști anual, în perioada de maximă înflorire a narciselor.
O excrusie organizată de TearMont proprune un traseu de 16 k, cu pronire din Valea Vinului, cu ghid montan. Organizatorii precizează că traseul poate fi parcurs și de căre cei care nu au experiență montană, dar solicită echipament complet și adecvat pentru drumeții.

Mai multe detalii puteți afla aici!

25 mai. Poiana Cătunenilor, tură de drumeție și gastronomie locală

Un eveniment găzduit de ROA Outdoor propune o tură de drumeție în Poiana Cătunenilor, pentru a explora cătunele izolate și culmile pitorești din Țara Ilvelor. Spre finalul excursiei, drumeții vor fi răsplătiți cu bucate tradiționale, pregătite de Punctul gastronomic local – Vatra Cătunenilor. Obiectivul principal al turei va fi satul de munte pitoresc, Poiana Cătunenilor, o locație cu o istorie aparte.

Mai multe detalii aici! 

26 Mai. Verde de mai – tură de mountain bike prin Munții Bârgăului

O excursie, de data aceasta, pe bicicletă, va fi organizată duminică, 26 mai, prin Munții Bârgăului. „Încheiem seria turelor de primăvară cu o incursiune pe una dintre cele mai pitorești culmi din Munții Bârgăului pe unul dintre traseele preferate, de făcut neapărat toamna și primăvara.
Vom avea parte de drumuri de culme ce ne vor deschide perspective spectaculoase spre crestele munților Rodnei și Călimani, la o tură la care efortul va fi răsplătit din plin, atât prin peisaje, cât și prin coborârile cu mult „flow”“, spun organizatorii.

Excursia se adresează celor care au parcurs pe bicicletă drumuri forestiere și poteci, şi practică ciclismul montan relativ constant.

TRASEU

Distanță: aproximativ 35-45 km
Diferență de nivel + 800/ -800 m dif nivel
Dificultate: MEDIU
Suprafață: drum pietruit, drum de pământ, asfalt
Nivel fizic minim necesar: 3
Nivel tehnic minim necesar: INTERMEDIAR

Participanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, să folosească o bicicletă de tip mountain bike sau E-MTB în bună stare de funcționare şi să dețină o condiție fizică și psihică adecvată parcurgerii pe bicicletă a traseelor neamenajate.

Mai multe detalii, aici!

23 Iunie. Drumeție începători la rododendron în Munții Rodnei

O drumeție de o zi pentru începători și copii, la Lacul Lala din Munții Rodnei, este programată în data 23 iunie 2024. Ci această ocazie, excursioniștii pot admira rododendronul (bujorul d emunte) care va fi înflori în acea perioadă.

Preț: 170 lei/adult, 70 lei/copil minim 7 ani .
Prețul include transport dus-întors -Pensiunea Somesana – Șaua Gagii prin Pasul Rotunda – dus – întors, mâncare și dulciuri pe traseu, ghid montan.

Mai multe detalii aici!

SPUNE-TI PAREREA