Monumentul Eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial a fost inaugurat duminică în localitatea Buduș din Bistrița-Năsăud. De asemenea, IPS Andrei a oficiat slujba de sfințire a Capelei din Buduș.

O zi cu însemnătate în comuna Budacu de Jos! Sunt 679 de ani de la atestarea documentară a satului Buduș, zi în care s-a sfințit Monumentul Eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial.
Pentru unii este doar un monument, o bucată de piatră sculptată, dar ecoul lui ne îndeamnă la unitate, ne duce pașii pe căile păcii și înțelegerii.
Felicitări domnule Primar Florin Sandu-Simionca, pentru faptul că v-ați îngrijit și de acest aspect. Un monument care stă de strajă, pentru a ne aminti că războaiele paralizează speranțele și distrug viitorul.
De asemenea, cei ce pleacă dintre noi spre veșnicia Lui Dumnezeu, au nevoie de un loc unde familia și cei dragi să-i plângă și să-și ia rămas bun.
Acum, comunitatea din Buduș are un astfel de loc, o Capelă unde oamenii își vor şterge lacrimile, vor spune vorbe de îmbărbătare şi mângâiere.
Cuvintele rostite la sfințirea capelei din Buduș de IPS Andrei ne reamintesc că suntem cu toții trecători, dar dacă lăsăm în urmă fapte și amintiri frumoase, înseamnă că am avut rost pe acest pământ.
Felicitări tuturor celor implicați, domnului Primar Florin Sandu-Simionca, preotului paroh Teofil Moldovan, credincioșilor și constructorului, pentru că au dat importanță acestui aspect de neevitat al vieții“, a transmis președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA