Ziua Internațională a Familiei a fost celebrată duminică, în Pădurea Schullervald, în cadrul unui eveniment dedicat familiilor.

Primarul Municipiului Bistrița, Ioan Turc, s-a aflat cu această ocazie, printre familiile de bistrițeni, alături de soția sa, Carmen, și fiul lor.

Ziu Internațională a Familiei este celebrată, în fiecare an, în 15 mai, dar evenimentul dedicat acestei zile a fost duminică, la final de săptămână. Pădurea parc Schullervald este un loc în care, în weekend, multe familii din Bistrița aleg să petreacă timp de calitate alături de copiii lor, la un grătar, plimbându-se prin pădure pe jos sau cu bicicleta ori făcând sport.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. 1994 a fost declarat An Internațional al Familiei, iar începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție.La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

 

Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – PNL Organizația Județeană Bistrița-Năsăud / Executat de IKON AGENCY SRL/ Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015

SPUNE-TI PAREREA