Clădim un Campus Universitar pentru studenți. Continuăm să investim în educație, într-un viitor al copiilor aproape de „casă”

Clădim un Campus Universitar pentru studenți, după parteneriatul sănătos dintre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.
Această Universitate și-a deschis porțile în județul nostru, în anul universitar 2022-2023, iar acum tinerii se pot pregăti pentru a acorda îngrijire medicală, la specializările: asistență medicală generală, farmacie și tehnică dentară.

Proiectul Campusului Universitar pentru studenți este un proiect aflat în desfășurare, care va fi clădit pe strada Toamnei, în Municipiul Bistrița, în locația fostului Centru de Plasament de tip familial pentru copiii cu dizabilități.

Clădirea a fost eliberată după ce am ridicat 14 case de tip familial, Bistrița-Năsăud fiind județul fără nici un copil în orfelinate.

Am demonstrat că realizăm ceea ce ne propunem!
Prin sprijinul dumneavoastră oferit prin vot,
proiectele se transformă-n fapte!

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Județeană Bistriţa-Năsăud / Realizat de SC IKON AGENCY SRL, Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 21240002

1 COMENTARIU

 1. Incă din anul 2016 se discuta despre înfiinţarea, unui colegiu universitar pentru viitorii asistenţi medicali, în colaborare cu UMF Târgu Mureş, care s-a realizat abia în anul universitar 2022-2023, în clădirea de pe strada Albert Berger nr. 4, in care a functionat Extensia Bistrița a Universitătii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) care s-a mutat în localul fostului tribunal din Piața Centrală nr.29.
  Faptul că până la urmă acest deziderat a devenit realitate este de apreciat. Contestabil este modul triumfalist in care politicienii prezintă lucrurile, asumăndu-si meritele in realizarea obiectivului.
  Ba mai mult , Radu Moldovan- Președintele Consiliuluii Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că urmează construirea unui „campus universitar” pe str. Toamnei, un proiect de 10 milioane euro, cu finanțare europeană, prin POR 2021-2027, care va fi pus la dispoziția UMFST Târgu Mureș. În realitate este vorba despre clădirea unde a funcţionat Centrul de Plasament de tip familial pentru copii cu dizabilităţi şi care urmează a fi adaptată cerintelor UMF, după ce a devenit disponibilă ca urmare a transferării copiilor în Casa de tip familial din Viișoara și respectiv din Unirea.
  De fapt nici vorbă de constructia unui un Campus Universitar ceea ce denotă o mare confuzie în mintea politicienilor.
  Prin definitie un CAMPUS UNIVERSITAR înseamnă un complex unitar pe care sunt amplasate unități de învățământ superior cu toate dotările pentru educatie , cercetare, locuințe pentru profesori și studenți, terenuri de sport, agrement etc.
  Prin urmare, nu-i vorba de un „campus universitar”, ci de mutarea dintr-un spatiu improvizat în altul, cu toate că Bistrita ar avea nevoie de un astfel de complex studentesc unde să fie adunate impreuna toate extensiile universitare , care in prezent sunt imprastiate in tot orasul in spatii improvizate. Un asemenea CAMPUS ar fi de natură să creeze o atractivitate ridicata pentru viitorii studenti si un climat academic asociat cu o mai buna stabilitate a invătămantului universitar la Bistrita.

SPUNE-TI PAREREA