Concursul de creație literară „Orizonturi“, aflat la cea de a XXIX-a ediţie, este organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. Concursul se adresează elevilor din clasele a III-a, a IV-a şi ciclul gimnazial din judeţ, care iubesc literatura, au talent literar şi au creații literare proprii, dar nu au debutat în volum.

Perioada de înscriere: 17-31 mai 2024.

Premierea concursului va avea loc, marți, 18 iunie 2024, începând cu ora 13:00, la Sediul Central al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.
Tematica concursului este la alegerea participanţilor.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni:
• poezie
• proză (proză scurtă, literatură pentru copii, literatură umoristică, literatură SF).

Fiecare participant poate trimite creaţii pentru una dintre secţiuni.
Pentru a fi admişi în concurs, concurenţii vor respecta „Regulamentul de participare” şi vor completa „Fişa de înscriere”.

Fișa de înscriere poate fi descărcată AICI!

Relații:

Compartimentul Împrumut pentru copii
Telefon : 0363/401355, Int.105

REGULAMENTUL DE PARTICIPARE

Tematica creaţiilor va fi la libera alegere a participanţilor.
Un elev poate trimite lucrări doar pentru una dintre secţiuni.
Lucrările participante vor fi redactate în aplicaţia Word cu caractere Times New Roman de dimensiunea 14 şi spaţiere la un rând și jumătate.
Titlul lucrării va fi scris cu majuscule, în acelaşi format.

Lucrările însoţite de fişele de înscriere la concurs vor fi depuse la sediul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistrița-Năsăud, Compartimentul Împrumut pentru copii, până la data de 31 mai 2024, ora 10:00, cel mai târziu, într-o mapă personală.
Pentru secţiunea poezie, se vor trimite, obligatoriu, două texte ale aceluiaşi autor.
Pentru secţiunea proză, textul se va încadra în maxim 3 pagini.
Textele primite pentru concurs nu se înapoiază participanţilor, indiferent dacă sunt premiate sau nu.
Pentru că d-voastră (cadru didactic) sunteţi cei mai în măsură să cunoaşteţi potenţialul micului creator, vă sugerăm să realizaţi o preselecţie a lucrărilor propuse.
Juriul va fi constituit din profesori de literatura română, bibliotecari şi personalităţi ale vieţii literare bistriţene.
Se vor acorda premii (I, II, III şi 3 menţiuni) în cărţi şi diplome pentru fiecare secţiune, pe 3 categorii de vârstă: clasele III-IV, clasele V-VI şi clasele VII-VIII.

Textele premiate vor fi lecturate/recitate în public, fiecare autor rămânând să aleagă un fragment din text/una dintre poeziile premiate pentru a o prezenta.

Câştigătorii vor fi anunţaţi marți, în data de 14 iunie 2024, prin publicare pe site-ul/pagina de Facebook a Bibliotecii.

Înmânarea premiilor şi diplomelor pentru micii creatori va avea loc joi, 18 iunie 2024, începând cu ora 13:00, într-un cadru festiv, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistrița-Năsăud.
Sunt invitați să participe în recital și premianții edițiilor anterioare ale concursului.
Câștigătorii şi toţi participanţii vor fi invitaţi aici să sărbătorească speranţa, reveria, literatura, copiii şi copilăria.

SPUNE-TI PAREREA