Noul sediul al Primăriei din comuna Căianu Mic a fost inaugurat azi în cadrul unei ceremonii fastuoase, care a inclus un ceremonial religios, oficiat de ÎPS Andrei, tăierea panglicii inaugurale la sediul primăriei, ceremonial militar, dezvelirea Monumentului Eroilor căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial, salutul Drapelului de către persoanele oficiale, depunere de coroane la Monumentul Eroilor, discursuri ale persoanelor oficiale, paradă Militară realizată de detașamente de defilare ale ARMATEI, POMPIERILOR și JANDARMERIEI.
De asemenea, a avut loc un program artistic susținut de Alexandru Pugna, fiul al satului, și elevi ai Liceului Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic.

La eveniment au luat parte mai multe oficialități: președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, prefectul Teofil Cioarbă, mai mulți primari și directori de instituții publice.

Proiectul la care s-a muncit mai mulți ani a prevăzut modernizarea și recompartimentarea clădirii centrale.
Clădirea din față a fost păstrată, iar partea din spate a fost demolată și s-a construit un corp nou de clădire.

„Bineînțeles, nu toate spațiile sunt destinate confortului funcționarilor.
S-au creat fluxuri noi, recompartimentarea este una care să satisfacă toate nevoile cetățenilor, toate compartimentele să fie ușor de găsit de către cetățeni, cu locuri de așteptare, săli de așteptare… Vom avea o sală de conferință pentru ședințele publice, acolo îi convocăm pe oameni atunci când trebuie să le comunicăm anumite aspecte de interes public, sală de ședințe pentru Consiliul Local. De asemenea avem încă o sală festivă pentru oficierea cununiilor civile în interior atunci când timpul nu permite oficierea lor afară, în parc.

De asemenea, mai avem încă o sală mare care va servi drept arhivă. Avem un garaj pentru mașina de pompieri, o remiză încălzită care respectă toate standarele în acest domeniu, sediu pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. De fapt, noi, în cadrul acestui proiect am mers foarte mult pe parta dezvoltare a Serviciului pentru Situații de Urgență, cu toate spațiile necesare. Avem și un cabinet medical al asistentului medical comunitar pe care îl avem angajat la primărie, care va oferi servicii publice cetățenilor. Am creat și spații pentru crearea unor campanii mdicale de sănătate gratuite pentru prevenirea și combaterea anumitor afecțiuni, pentru că noi am organizat în trecut astfel de lucruri. Vor fi garaje, spații de depozitare, spații tehnice, birourile pentru toate compartimenetele care sunt necesare. Și eu zic că tot ceea ce s-a construit pentru acest proiect va fi foarte util pentru comunitate, pentru oameni, pentru că nu poți să te dezvolți dacă nu ai un spațiu adecvat pentru toate activitățile. În partea din față a clădirii avem un accesoriu arhitectural pe fațadă care va încadra Monumentul Eroilor. Vechiul Monument al Eroilor a fost demontat, am comandat un alt monument din bloc de granit pe care îl vom monta în fața primăriei chiar în acel accesoriu. Și în momentul de față ne ocupăm de partea de dotări, de amenajarea a zonelor exterioare, suntem la partea de final cu anumite detalii și finsaje. În perioada următoare vom programa inaugurarea și vom muta toată activitatea instituției în primărie pentru că deja avem un an de zile de când activitatea primăriei nu se mai desfășoară în clădire“, explica primarul Paul Știr, cu câteva săptămâni înainte de inagurare.

Primarul a fost susținut azi de întreaga comunitate care s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, cu această ocazie. Paul Știr nu are nicio emoție la alegerile din 9 iunie, fiind singurul candidat la primărie în Căianu Mic.

SPUNE-TI PAREREA