Două persoane din Bistrița-Năsăud au fost arestate în data de 16 mai, fiind bănuite de trafic de droguri de mare risc și violul unui minor de doar 14 ani.

Activitatea lor infracțională a fost documentată de Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud.

Conform unui comunicta de presă, din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, în perioada septembrie 2023 – martie 2024, aceștia ar fi procurat, deținut, oferit cu titlu gratuit și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de mare risc 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), cu 100 de lei pentru o doză.

În sarcina uneia dintre persoane a fost reținută și infracțiunea de viol asupra unui minor, din materialul probator administrat rezultând că, în perioada aprilie – mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi întreținut, în mai multe rânduri, relații sexuale cu o persoană vătămată minoră, de 14 ani.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă, la una dintre adrese fiind găsită și victima minoră.

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a 2 persoane, pentru 24 de ore și măsura controlului judiciar, față de o altă persoană.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, precum și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA