O tragedie a avut loc sâmbătă în Munții Rodnei, unde o turistă a murit după ce a căzut într-o prăpastie de aproximativ 200 de metri, în zona Vârfului Corongiș.

Femeia care se afla cu un grup de turiști din Bistrița-Năsăud vizitaseră Poiana cu Narcise și au continuat traseul spre Vârful Conform unor informații oferite de Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud, turista a alunecat pe o placă de zăpadă și a căzut de pe stânci. Ea nu a mai avut nicio șansă, fiind găsită cu leziuni incompatibile cu viața. Trupul ei a fost recuperat de un elicopter POA Brașov.

Femeia se numește Adriana Domnici și, conform profilului său de Facebook, nu era prima dată când mergea pe munte, fiind obișnuită cu drumețiile montane. Accidentul său a fost rezultatul unei combinații între imprudență și ghinion. Conform martorilor care au asistat la operațiunea de salvare, femeia s-a prăbușit în gol, vreo 30-40 m, lovindu-se de stânci, după ce pământul s-a rupt sub picioarele ei, fiind o porțiune periculoasă din cauza topirii zăpezii. Cert este că traseele montane necesită prudență sporită, mai ales dacă vorbim de trasee mai dificile, în anumite condiții meteo.

Adriana Domnici, expert contabil, era mamă a două tinere, una care este avocat, iar cealalaltă studentă la Drept. Ea era văduva regretatul avocat Ovidiu Domnici, care s-a stins în 2011, într-un accident auto. Avocatul împlinea 41 de ani chiar în ziua accidentului. El venea de la Cluj și era însoțit de soția sa. În localitatea clujeană Iclod, cei doi s-au dat jos din mașină și au fost loviți în plin de o șoferiță care se deplasa pe direcția Gherla-Cluj, care nu adaptase viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul volanului. Cei doi au fost luați în plin de autoturism, iar avocatul Ovidiu Domnici a decedat pe loc. Soția sa a ajuns atunci la spital, în stare gravă. Adriana Domnici va fi înmormântată miercuri, 15 mai, de la 14.30, în Cimitirul Evanghelic din Bistrița.

 

SPUNE-TI PAREREA