Dragi bistrițeni,

Este o mare onoare pentru mine să candidez la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. În 9 iunie, avem șansa unui nou început.

În toată activitatea mea politică am pus Bistrița-Năsăud pe Primul Loc. La motivațiile pe care le-am avut până acum, să lupt pentru a schimba în bine viața locuitorilor județului în care m-am născut, s-a mai adăugat una care le întrece pe toate: în acest an, în luna martie, s-a întâmplat o minune, a venit pe lume fiul meu.

Vreau să îmi cresc copilul acasă în Bistrița, alături de soția mea, să îl învățăm ce înseamnă respectul, grija față de semeni și credința în Dumnezeu, valori pe care și eu le-am învățat de la părinții mei.

Tot ei m-au învățat că în viață nu poți să reușești decât prin muncă, perseverență și bună credință.

Candidez la presedinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud cu dorința ca județul nostru să ofere cele mai bune condiții de viată pentru familii.

Vreau ca toate gospodăriile județului să aibă acces la drumuri, apă, canal, gaze la nivelul secolului în care trăim.

Vreau școli bune pentru copiii noștri în Bistrita-Năsăud, un sistem de sănătate funcțional, o administrație suplă și transparentă care să lucreze pentru oameni și o economie performantă care să ne ofere bunăstare.

Îmi doresc ca fiul meu să trăiască în Bistrița-Năsăud și să nu fie nevoit, așa cum am fost eu și cum sunt atâtea milioane de români care trăiesc în străinătate, să încerce să își facă un rost departe de casă și de părinți.

Vreau ca bistrițenii plecați în străinătate să fie ajutați să se întoarcă acasă, la familiile lor, și să folosească lucrurile învățate pentru dezvoltarea comunităților noastre.

Vreau să le oferim părinților și bunicilor noștri respectul care li se cuvine: să aibă servicii medicale la ei acasă și să ne asigurăm că unul dintre noi îi vizitează, măcar o dată pe zi, pe cei care sunt singuri – să fim siguri că au o pâine pe masă și căldură în sobă.

Trebuie să finalizăm în 2 ani Autostrada Nordului, care conține și centura Bistriței. Și stiu exact cum putem realiza acest proiect.

Candidez la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din partea Alianței Dreapta Unită, o alianță constituită din PMP, USR și Forța Dreptei, ca o alternativă sănătoasă la PSD-PNL.

În Bistrița-Năsăud, PSD și PNL, care ne conduc de 34 de ani cu promisiuni neonorate, și-au dat mâna pentru a-și împărți județul.

În 9 iunie, avem șansa unui nou început în Bistrița-Năsăud, fără PSD și PNL.

Votând Alianța Dreapta Unită, avem șansa să îmbunătățim fundamental condițiile de viață din județul nostru, aici și acum.

Material electoral comandat de Partidul Mișcarea Populară filiala Bistrița-Năsăud – parte a Alianței Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei
Publicat/executat de IKON AGENCY SRL 
CMF 21240022

1 COMENTARIU

 1. Având în vedere că în conformitate cu legea electorală actuală alegerile locale se desfăsoară într-un singur tur de scrutin, inclusiv pentru functia de primar si de presedinte al consiliului judetean, sunt favorizaţi candidatii aflati în functie.
  Ar fi existat sperante de schimbare la șefia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud dacă Radu Moldovan nu ar fi revenit asupra deciziei sale de a nu mai candida la alegerile locale din 2024.
  După cum se stie, în cadrul unui interviu din anul 2022 Răducu a declarat răspicat că nu va mai candida la un nou mandat, de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud indiferent cum vor arăta sondajele înainte de alegerile din 2024. Ba chiar si-a găsit un înlocuitor în persoana lui Bogdan Ivan. (vrzi: https://www.infobistrita.ro/radu-moldovan-nu-mai-candidez-la-consiliul-judetean-nici-la-europarlamentare-video/)
  Dar iată că după 2 ani Răducu s-a răzgândit si într-o emisiune de la Radio Balada, din februarie, 2024 acesta a declarat: ” Am fost eu foarte vânjos și aprig și am spus că nu mai candidez, dar lucrurile sunt schimbate acum și îmi torn cenușa necesară în cap. Am avut mai multe discuții cu colegii mei în interiorul PSD și lucrăm la organizare și la desemnarea candidaților”.
  Chiar dacă în repetate rânduri Răducu a dat dovadă de lipsă de cultură, mitocănie si bădărănie la adresa adversarilor politici, acesta își recunoaște limitele atunci când afirma că nu ar putea accepta o functie la nivel central, ceea ce este un semn de onestitate: „Ar o pălărie mult prea mare pentru mine. Eu îmi cunosc locul. Cred că aici unde sunt, fără să fiu lipsit de modestie, știu ce am de făcut și pot să fiu performant. Dacă mi s-ar propune, nu aș accepta nici funcția de ministru în Guvern. Nu aș accepta-o.
  De premier nici nu mai vorbesc. Nu mă simt capabil să gestionez o astfel de situație. Poate că aș putea, poate că nu aș putea, dar nici nu mă interesează un astfel de subiect…..”
  Prin urmare, Radu Moldovan lansat cadidatura pentru al 4-lea mandat la sefia Consiliul Județean Bistrița-Năsăud din partea PSD.
  Asadar, candidatul Ionuț Simionca din partea Alianței Dreapta Unită are sanse reduse de a-l învinge pe Radu Moldovan, cu atât mai mult cu cât pe partea dreaptă mai candidează si Robert Sighiartău din partea PNL, iar voturile electoratului de dreapta se vor scinda între cei doi candidati, favorizând si mai mult candidatul PSD.
  De aceea ar fi fost mai raţional ca PNL si Alianței Dreapta Unită să sustină un singur candidat (cel mai bine plasat în sondaje) care să adune toate voturile alegătorilor de pe dreapta eşicherului politic crescând sansele de a-l învinge pe candidatul PSD, dat fiind faptul că la alegerile dintr-un singur tur de scrutin câstigătorul este candidatul cu cel mai mare de voturi, chiar dacă procentual este mult sub 50% (vot submajoritar).

SPUNE-TI PAREREA