Duminică, 26 mai, va avea loc ediția a XV-a a festivalului concurs dedicat Rapsozilor Populari, „La Poale de Țibleș“. Evenimentul se va desfășura de la ora 14.00, la Căminul Cultural Târlișua.

Dragi cetățeni ai Comunei Târlișua,
Vă anunț cu bucurie faptul că în data de 26.05.2024, începând cu ora 14:00, la Căminul Cultural din Târlișua, va avea loc a XV-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean de Folclor dedicat Rapsozilor Populari.
Devenit deja o tradiție în comuna noastră, în cadrul evenimentului din acest an va avea loc și o întâlnire inedită a tuturor câștigătorilor trofeului celor 14 ediții anterioare.
Sunteți invitați cu toții să luați parte la acest eveniment pentru a ne bucura împreună de folclor autentic aparte și prezența scenică a celor care păstrează cu atâta sfințenie patrimoniul și tradițiile noastre populare“, a informat primarul comunei, Vlăduț Purja.

Concursul propriu-zis se va desfășura în intervalul 14.000 -16.00, după care va urma un spectacol folcloric. Astfel, vor urca pe scenă Grupul Folcloric Glanetașul din Agrieș, Grupul Folcloric Horitoarele din Lăpuș, Grupul Tradițional din Tureac, rapsozii populari Teodora Purja, Tezaur Uman Viu, artista Lenuța Purja, fiul său Sergiu Purja și rapsodul Vasile Crișan, câștigătorul Trofeului „La Poale de Țibleș“ 2023.
Invitată specială este Maria Casandra Hauși, o cunoscută interpretă de muzică arhaică din zona Maramureș.

De asemenea sunt invitați toți câștigătorii trofeului de la edițiile anterioare ale concursului.

SPUNE-TI PAREREA