Primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, a anunțat că a depus recent un proiect în valoare de 6 milioane de euro pentru dezvoltarea celui mai mare domeniu turistic și de aventură din județul Bistrița-Năsăud. Având în apropiere Munții Rodnei, comuna Rodna, care este deja stațiune turistică de interes local, are toate șansele să se dezvolte turistic în următorii ani.
Proiectul depus presupune piste de biciclete, zonă de promenadă la 1600 m, zone de picnic, centru de promovare turistică și salvamont, tiroliene, parc de aventură, construirea unui observator astronomic, modernizarea porții de intrare în Rodna.

„Dragi tineri rodneni,
Hristos a Înviat!
Anul acesta iepurașul de Paște vine cu o surpriză colosală!
Vom ridica în regiunea Rodna – Valea Vinului cel mai mare domeniu turistic și de aventură din tot județul Bistrița-Năsăud.
Suntem primii care au depus în numai 2 minute proiectul privind Dezvoltarea Infrastructurii Turistice la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR Nord-Vest), prin intermediul POR (Programul Operațional Regional), un proiect în valoare de 6 milioane de euro.
Nu îmi fac nici cea mai mică grijă pentru că sigur îl vom câștiga!
Cu ajutorul acestor fonduri vom dezvolta un domeniu turistic de vară foarte important pentru regiunea de nord a județului, fiind adresat în special copiilor care doresc să evadeze din forfota comunei.
După cum am mai spus, tinerii au un rol important în dezvoltarea noastră ca o societate și numai cu ajutorul lor vom reuși să modernizăm imaginea comunei în care trăim. Imaginația lor mi-a dat energia de care aveam nevoie.
Dar ce cuprinde acest proiect?
– construirea unui observator astronomic format din 8 telescoape (dintre care unul pentru cercetare științifică, având deja parteneriate cu diverse școli și alte instituții de învățământ, iar unul solar, pentru public).
Va fi singurul observator astronomic din Rămânia unde publicul are acces la un telescop de 508mm diametru, două de 400mm diametru, două de 305mm diametru și un telescop solar dedicat.
– 7,5 km de piste de biciclete de mountain bike;
– o zonă de promenadă la cota 1600 m. în Vârful Beneșului;
– zone de picnic pentru turiști și pentru rodneni;
– o pistă de biciclete denivelată;
– o spălătorie ecologică pentru biciclete;
– un centru de promovare turistică și de salvamont;
– 3 linii de tiroliene tip zip-line cu o panoramă deosebită la cota 1500 m. pe o lungime de 1200 m. fiecare linie în parte;
– un parc de aventură pentru copii;
5 ha. din pădurea Toaca se vor transforma într-un parc pentru copii, părinți și bunici, unde va exista și un amfiteatru pentru spectacole;
– modernizarea porții de intrare emblematice în localitatea Rodna.
Nu mă opresc aici și vreau ca tot ce am promis în fața tinerilor noștri să se îndeplinească!
Vreau ce este mai bun pentru rodnenii mei!
Împreună pentru Rodna!“, a transmis primarul Valentin Grapini.

SPUNE-TI PAREREA