Necurățarea zonei de picnic, consumul de băuturi alcoolice în loc nepermis, cerșetoria sau transportul de material lemnos fără documente legale – acestea au fost principalele abateri de la legislația legală în vigoare constatate de către jandarmi pe timpul minivacanței care tocmai s-a încheiat
Pentru o minivacanță în siguranță, jandarmii bistrițeni s-au aflat în mijlocul cetăţenilor pentru a asigura măsurile de ordine publică la manifestările religioase și sportive organizate în această perioadă.
Jandarmii din cadrul posturilor montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de ordine și siguranță publică în aria de competență, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi în stațiunile turistice sau pe traseele montane.
În principal misiunile executate au avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele de interes operativ, dar au fost aplicate și sancțiuni. Totalul amenzilor se ridică la 17.100 lei, respectiv 24 de avertismente scrise pentru diferite abateri de la legislația în vigoare, cum ar fi: nerespectarea prevederilor legale privind organizarea activităților de picnic (necurățarea zonei, aprinderea focului în loc nepermis), cerșetoria, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, transportul de material lemnos fără documente legale, tulburarea ordinii publice, provocarea unor scandaluri, adresarea de injurii precum și nesupravegherea animalelor.

1 COMENTARIU

  1. Habar nu aveti Dvs ce presiuni fac cei din ” HORECA ” … sa determine guvernantii, sa dea legi, prin care sa se interzica orice manifestare si picnic la verde… SI SA FORTZEZE POPU. LI. MEA SA MEARGA LA EI LA ” FAGADAUL … ORGANIZAT ” ! Azi-maine o sa ni se inetrzica si sa mai inspiri aer de ” padure ” … neplatit … si sa stai cu *uru pe dunga de la parau… ! Amuu… glumesc, pentru ca intr-adevar, generatia ” faceboock ” si multi altii… se comporta la ” verde ” ca salbaticii crescutzi prin bordeie… pentru ca ” tarla de oi…” ramane dupa ei, cand pleaca de acolo… dau muzica tare, urla si zbiara, de parca-s in ” celulele ” de la spitalul de neuro-bubu … de vi cu boala de inima cand pleci de acolo … ! Asa ca lasati jandarii sa-i arda … ca bine fac !

SPUNE-TI PAREREA