O avertizare meteo va intra în vigoare în Bistrița-Nsăăud în după amiaza zilei de marți, 7 mai. Se vor semnala averse torențiale, vânt intes, căderi de grindină de mari dimensiuni. Zonele vizate sunt, în principal, nord-vestul, centrul ṣi estul județului.

Avansul unui pasaj frontal rece, pe partea posterioară a unui ciclon care se deplasează dinspre zona Mării Baltice spre nord-vestul Rusiei europene, va determina, pentru zona nordică a țării noastre, o instabilizare a condițiilor atmosferice, începând cu după-amiaza zilei de marți. În acest sens, treptat, aria precipitațiilor se va extinde. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice şi scurte intensificări de vânt, insoțite, izolat, şi de căderi de grindină ( de mici dimensiuni ), cu caracter local mai ales în zona central nordică ( pe aliniament vest – est ), a județului.
În celelalte zone, aria de manifestare a acestor fenomene va fi mai redusă dar nu le excludem nici aici.
Miercuri, aria precipitațiilor va cuprinde tot județul, va ploua iar cantitățile de apă vor fi, local, însemnate cantitativ. Tot miercuri, începând cu orele serii vremea se va răcori semnificativ iar joi va deveni rece pentru această perioadă. Cu privire la acestea, revin mâine după-amiază într-o nouă informare“, a transmis ONG Meteo.BN.

SPUNE-TI PAREREA