Două femei din județul Ialomița au intrat în atenția polițiștilor locali din Bistrița, care le-au observat în parcarea hipermarketului Deedeman din municipiu.
Conform unei informări a Poliției Locale, femeile se prefăceau că sunt surdomute și încercau să vonvingă trecătorii să doneze pentru construirea unui „centru internațional și național“ pentru copiii cu deficiențe de auzi și vorbir.

„Mai mult, pentru a impresiona potențialii donatori și întărirea aparenței de legitimitate, acestea pretindeau că sunt surdomute, doar că, luate la întrebări de unul dintre agenții de poliție locală, au început ca prin miracol să audă și să vorbească.
În urma verificărilor efectuate la sediul Poliției Locale, agenții au concluzionat că pretextul folosit de acestea era fals, iar activitatea lor se încadrează în prevederile art. 2 pct. 3 din Legea 61 din 1991, respectiv apelarea la mila publicului. Pe cale de consecință au fost sancționate contravențional cu amenda în valoare de 500 lei fiecare, în baza actului normativ sus-menționat.
În luna octombrie 2023 expuneam un caz similar, desfășurat în incinta unui supermarket din municipiu.
Atragem atenția, din nou, tuturor persoanelor care doresc sa ajute o cauză expusă de un reprezentant al oricărei asociații sau ONG, să solicite informații suplimentare precum și documente fiscale ce atestă că au donat“, a transmis Poliția Locală Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA