Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a condus delegația României în negocierile Comitetului OCDE de Politici în Știință și Tehnologie de la Paris. Aderarea României la OCDE este cel mai important proiect de țară de la aderarea la NATO si UE, a precizat Bogdan Ivan.

„Aderarea României la OCDE în domeniile știință și tehnologie este de astăzi în linie dreaptă!
Am condus delegația României în negocierile Comitetului #OCDE de Politici în Știință și Tehnologie de la Paris. Aderarea României la OCDE este cel mai important proiect de țară de la aderarea la NATO si UE.
Îi mulțumesc pentru foarte bună colaborare Secretarului de Stat în #MAE, Dl. Luca Niculescu, Coordonator Național pentru Procesul de Aderare a României la OCDE. De asemenea le mulțumesc colegilor mei din #MCID, Secretarului de Stat Andrei Alexandru și Viorel Vulturescu pentru profesionalismul cu care au pregătit portofoliul țării noastre.
Inovarea și tehnologia sunt esențiale într-o lume tot mai competitivă. În această cursă, cel mai mare avantaj competitiv al României îl reprezintă mințile geniale ale românilor.
Mă bucură suportul exprimat de toți miniștrii din statele membre OCDE și în mod special lui Iliana Ivanova – Comisarul UE pentru inovare, cercetare, cultură, educație şi tineret,  Mats Persson, ministrul Cercetării și Educației din Suedia, Mehmet Fatih Kacır, ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Leonore Gewessler, ministru federal austriac pentru Acțiune Climatică, Mediu, Energie, Mobilitate, Inovație și Tehnologie, Martina Hirayama, secretar de stat pentru Educație, Cercetare şi Inovare, Igor Papič, ministrul sloven al Educației, Științei și Tehnologiei.
România are experți care lucrează în fiecare zi pentru ca aderarea țării la OCDE să fie un proces de succes, atât în cadrul MCID, cât și în MAE, în institutele de cercetare-dezvoltare sau în universități. Le mulțumesc tuturor! Merită cu prisosință aprecierea noastră“, a transmis Bogdan Ivan.

SPUNE-TI PAREREA