Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate care prevede reabilitarea Pieței Decebal din Bistrița. Conform proiectului, viitoarea piață va avea spații special amenajate pentru depozitare și vânzare, parcare și mai multe spații verzi.

Consilierii municipali au votat favorabil, în unanimitate, proiectul de hotărâre care va schimba radical zona de comercializare din actuala piață și va oferi o alternativă locală pentru cumpărăturile din supermarket-urile unor rețele multinaționale.

Acest obiectiv de investiții vine ca un stimulent pentru producătorii noștri locali și societățile autohtone, pe care viitoarea piață îi va găzdui în sectoare bine delimitate de zona comercianților„, a transmis primarul Ioan Turc.

În viitoarea construcție sunt prevăzute și spații special amenajate pentru depozitare, vânzare de produse industriale, refrigerate și congelate, dar proiectul include și zone destinate copiilor. De asemenea, va exista o parcare nouă și se dorește reconfigurarea platoului pieței, inclusiv prin crearea unei suprafețe acoperite mai ample, cu spații verzi.
Ca date tehnice, proiectul noii piețe propune: regim de înălțime = S+P+2E și S+P, suprafața construită = 2.220,48 mp, suprafața construită desfășurată = 9.389,23 mp, suprafață loc de joacă = 56 mp, suprafață spații verzi = 1.529,95 mp„, a mai spus Ioan Turc.

Termenul de finalizare a lucrărilor e de 2 ani, iar valoarea investiției este estimată la circa 16 milioane euro, bani din bugetul local și dintr-un credit deja contractat de municipalitate.

 

SPUNE-TI PAREREA