Locuitorii din Bistrița au fost alertați, joi seara, prin sistemul Ro-Alert, cu privire la apariția unui urs în oraș. Conform mesajului transmis, ursul a fost văzut pe strada Libertății.

Oamenii au fost sfătuiți să rămână în locuințe și să nu încerce să îl hrănească sau să îl fotografieze. Ursul a intrat în oraș prin cartierul Viișoara, fiind alungat de jadarmi.

VIDEO AICI! 

Joi seara un apel la 112 anunța prezența unui urs în zona pasarelei situate pe DN 17, la limita dintre cartierul Viișoara și municipiul Bistrița.
ISU Bistrița-Năsăud a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert, cu recomandarea unor măsuri de autoprotecție.
Echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului iar pentru a limita pericolul, jandarmii au utilizat semnale acustice și luminoase, pentru a determina ursul să se îndepărteze către pădure. De asemenea, echipajul de jandarmi a verificat și monitorizat și zonele apropiate, intervenția încheindu-se după aproximativ două ore, fără probleme.
La fața locului a fost constituită echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în Ordonanța De Urgență nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.
Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune viața în pericol, să își asigure animalele înainte de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajele Ro-Alert“, se arată într-o informare a jandarmeriei.

Nu este prima dată când ursul ajunge în oraș. În toamna anului trecut, un urs a coborât până în zona centrală a municipiului.

 

 

SPUNE-TI PAREREA