Dacă ești pasionat de poker, sunt șanse foarte mari să încerci să cauți soluții pentru a-ți îmbunătăți jocul. Pokerul este un joc de probabilități, astfel că analiza datelor poate fi o soluție care să te ajute să treci la un nivel superior.

Deși are reguli simple, pe care le vei înțelege în câteva minute, pokerul este, în realitate, un joc mult mai complex. Cei mai mulți jucători se bazează pe intuiție și pe experiența anterioară când iau decizii. Pe măsură ce acest joc a devenit însă un fenomen global, în care săptămânal se câștigă premii cu multe zerouri la turneele de poker online și live, mulți au aprofundat tainele jocului și au găsit soluții prin care să-și crească șansele de câștig.

În cazul în care vrei să fii un jucător bun pe termen lung, nu mai este suficient să te bazezi doar pe intuiție. Pokerul este, până la urmă, un joc de abilități și este important să fii mai bun decât ceilalți jucători de la masă. Pe măsură ce au aprofundat acest joc, specialiștii au descoperit o legătură fină între el și matematică. Așa se face că în ultimul deceniu au apărut tot mai multe programe de analiză, în așa fel încât jucătorii să ia cele mai bune decizii.

Analiza pe date are mai multe avantaje, pe care le vom explica în acest articol:

  • Totul devine statistic și matematic, astfel că emoțiile vor avea un rol mai mic
  • Datele te vor ajuta să repari anumite deficiențe din jocul tău
  • Datele îți pot îmbunătăți eficiența jocului
  • Accesul la informații prețioase îți poate oferi o imagine mai clară a nivelului tău
  • Vezi constant dacă progresezi sau nu
  • Ești la curent cu ultimele tendințe din poker

Șansele de a cădea pradă emoțiilor scad

Știm deja cât de mult contează factorul emoțional. Jucătorii care nu au capacitatea de a-și gestiona emoțiile au șanse mai mici pe termen lung. Dar când adopți o strategie bazată pe date, totul devine deja mult mai pragmatic. Teama de eșec va scădea, din moment ce știi deja că ai un „ajutor de nădejde” în persoana datelor. Pe termen lung, aceste strategii sunt mai profitabile decât jocul bazat pe intuiție. Însă, în același timp, este o provocare să accepți că strategia bazată pe date te poate ajuta să faci pasul spre un nivel superior.

Cu ajutorul datelor identifici punctele slabe din jocul tău

Greșelile costă bani în poker și nimeni nu și le dorește. Din păcate, este firesc să mai greșești. Li se întâmplă tuturor jucătorilor, indiferent de nivelul la care se află. Uneori ți se poate întâmpla să joci prea agresiv sau prea conservator. Alteori omiți să plasezi un value bet când este cazul. Dar dacă te folosești de date, vezi negru pe alb care sunt carențele din jocul tău și vei găsi mult mai ușor un remediu. Pentru a colecta date, poți folosi un soft de tracking ceva mai sofisticat. Important este să-l analizezi în permanență pentru a avea o imagine clară.

Te ajută să progresezi eficient

Din clipa în care ai identificat problema sau problemele pe care le ai, următorul pas este să îți dai seama ce ai de făcut pentru a progresa. Totul depinde de tine din acest punct. Important este să știi slăbiciunile tale și acum va trebui să cauți soluțiile pentru a le contracara. Poți face ajustări strategice, iar asta este un mare plus față de a studia la întâmplare doar ca să vezi ce se întâmplă. Nu uita că disciplina este una dintre cheile pe care le au jucătorii buni de poker.

Realizezi mai bine nivelul la care ești

În cazul în care ești un jucător constant de poker, important este să îți evaluezi constant progresul. Să te întrebi dacă astăzi ești mai bun decât erai în urmă cu o lună sau cu un an. Și cum poți să faci asta mai bine? Fie te uiți la modul în care a evoluat bugetul tău, dacă ești pe plus sau pe minus. Ori te raportezi la numărul de mâini câștigate. Apelând la analiza bazată pe date, vei avea o evidență mai clară a câștigurilor și pierderilor tale. Acest lucru îl poți observa și din contul de jucător de la operatorul de poker online la care ai cont. În același timp, analiza bazată pe date te poate ajuta să urmărești mai clar mâinile pe care le-ai jucat și modul în care ai făcut-o. Vei vedea astfel tipare în jocul tău și vei face ajustări în consecință.

Sursa foto canva.com

SPUNE-TI PAREREA