Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri s-au deplasat marţi, în vizită de lucru în Qatar. Pe agenda discuțiilor se află dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro, conform unui comunicat al Executivului. Printre miniștri s-a aflat și Bogdan Ivan, ministru al Digitalizării.

Proiecte de 1️5 miliard de euro în digital, securitate cibernetică, cloud computing și cercetare, propuse partenerilor din Qatar!
Astăzi, la Doha, Qatar, în cadrul vizitei oficiale a delegației conduse de premierul României, domnul Marcel Ciolacu, am avut întâlniri cu Premierul Qatar-ului, ES Șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, cu Șeicul Faisal bin Qassim al-
Thani, Președintele Asociației Oamenilor de
Afaceri din Statul și cu conducerea Fondului Suveran de Investiții al Qatar-ului.
În discuțiile cu omologul meu, ES Șeicul Mohammed bin Ali bin Mohammed Al Mannai, Ministrul comunicațiilor și tehnologiei informației, am prezentat proiectele de transformare digitală care vor face din România cel mai important hub de noi tehnologii emergente din Europa Centrală și de Est.
Am prezentat 15 proiecte cheie în valoare de peste 1 miliard de euro, care aduc în administrație și economie tehnologiile emergente și cele mai noi rezultate ale cercetării de vârf.
Pentru ca ele să devină realitate, am stabilit cu Excelența Sa că vom semna un Memorandum de Înțelegere care va conține prevederi foarte clare de colaborare.
Prin consolidarea relațiilor parteneriale, deschidem calea unui dialog direct și deschis cu potențialii investitori interesați de oportunitățile pe care România le oferă.
Valoarea cercetătorilor români și excelența experților noștri din IT&C este recunoscută la nivel mondial, acestea fiind factorul determinant în succesul viitoarelor proiecte comune“, a transmis Bogdan Ivan.

SPUNE-TI PAREREA