Un exercițiu simulat a avut loc într-o zonă dificil accesibilă de lângă lacul Colibița, Bistrița-Năsăud, implicând un incendiu devastator de pădure pe o suprafață de peste 20 de hectare. Acesta a inclus și evacuarea unui pompier rănit din teren accidentat. Mai mult, în aceeași zonă, în 2022, ISU Bistrița – Năsăud a intervenit timp de aproape o săptămână pentru a stinge un incendiu similar.

Pentru a face față situației, au fost mobilizate 13 mijloace tehnice și 50 de pompieri militari din mai multe unități ISU, alături de resursele silvice și voluntarii pentru situații de urgență din zonele respective. În plus, un elicopter specializat din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a oferit sprijin.

Specialiști din Franța au fost prezenți pentru a observa și evalua modul de coordonare și conducere a intervenției desfășurate de ofițerii ISU Bistrița-Năsăud. Această colaborare este rezultatul unor relații stabilite anterior, iar experiența acumulată urmărește să îmbunătățească eficiența intervențiilor în fața incendiilor de pădure.

SPUNE-TI PAREREA