Un pădurar în vârstă de 50 de ani, din cadrul Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare, comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită după ce a oferit produse procesate din carne, pește și țuică pentru a nu fi sancționat pentru neregulile constatate cu ocazia unui control silvic.

În fapt, luni, 15.04.2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a pădurarului, într-o parcare situată la ieșirea din municipiul Bistrița spre Năsăud, în timp ce a oferit, cu titlu de mită, șefului Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud, mai multe produse procesate din carne (pastramă, batoane de salam de vânat, cârnăciori etc), păstrăv proaspăt și 5 litri de țuică.

Pădurarul a recurs la acest gest în scopul favorizării sale cu privire la controlul silvic care se desfășoară în prezent în cantonul pe care îl are în administrare.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor DGA din cadrul Centrului Operațional 3. În continuare se efectuează cercetări pentru administrarea întregului probatoriu.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, punerea în mișcare a acțiunii penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis Direcția Generală Anticorupție

SPUNE-TI PAREREA