20 de organizații non-profit mici din întreaga țară au beneficiat de servicii profesioniste de comunicare și au trecut printr-un proces de rebranding, în urma căruia au primit un kit complet de transformare digitală, de la logo până la website, în cadrul proiectului DOORS. Acesta a pornit din dorința de a susține inițiative civice cu buget redus, aflate la început de drum, iar comunicarea eficientă a cauzelor sociale s-a numărat printre obiectivele principale ale proiectului. Asociația Centrul European pentru Excelența Culturală din comuna Telciu se află printre ONG-urile din rețeaua DOORS.

 

Proiectul DOORS – Dezvoltarea Organizațională a ONG-urilor din România pentru Sustenabilitate, derulat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Nedland Kultur, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, urmărește dezvoltarea și sustenabilitatea a 20 ONG-uri care desfășoară activități în domeniile social, educație, sănătate, civic, cultural și mediu din zone geografice insuficient deservite, ce dispun de resurse umane și financiare limitate. Ca parte a procesului lor de dezvoltare organizațională, au primit consultanță în domeniul comunicării și un kit de transformare digitală, realizate de agenția Idea Perpetua.
Astfel, cele 20 de organizații non-profit care acționează în zone insuficient deservite din județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, București, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Ialomița, Mureș, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea sunt gata să treacă la următoarea etapă de dezvoltare, să comunice și să atragă fonduri din comunitate cu noi identități vizuale, pagini de social media și site-uri moderne, care să le reflecte misiunile lor civice și activitatea în beneficiul comunităților din care fac parte. Kit-ul de transformare digitală include: realizarea sau modernizarea logo-urilor, elaborarea manualelor de brand, deschiderea sau actualizarea paginilor de Facebook, dezvoltarea de website-uri.

Pe parcursul proiectului, Fundația Regală Margareta a României a oferit organizațiilor beneficiare oportunitatea de a fi parte dintr-un proces complex de transformare, prin sprijinul unei echipe de experți cu vastă experiență în dezvoltare organizațională, comunicare și fundraising. Pe lângă elaborarea de kit-uri de rebranding și transformare digitală, programul include și training și mentorat în dezvoltare organizațională, eficientizarea procedurilor interne, o metodologie de bună guvernanță și practici intergeneraționale, derularea de evenimente și acțiuni de consultare cu stakeholderi în fiecare din cele 20 de comunități. Scopul proiectului DOORS răspunde misiunii Fundației Regale Margareta a României de a descoperi și inspira lideri să creeze comunități durabile și autonome.

„Punem mica localitate Telciu pe harta culturală a țării“

Pentru noi, ajutorul primit prin proiectul DOORS a însemnat un salt extraordinar, care ne-a deschis oportunități nesperate. Am ajuns la noua identitate a organizației după nenumărate ore de consultanță și analiză atentă a activității noastre și a contextului în care ne aflam și suntem foarte mulțumiți cu ce a ieșit. Am folosit recent materialele de comunicare elaborate de Idea Perpetua pentru a demara cel mai mare proiect al nostru de până acum – un festival internațional de poezie. Faptul că ne-am putut prezentat atât de bine și serios organizația ne-a adus alături parteneri importanți, astfel că am reușit să creăm un concurs literar prestigios, cu peste 300 de lucrări înscrise și să punem mica localitate Telciu pe harta culturală a țării“, a spus Gelu Vlașin, Director al Centrului European pentru Excelență Culturală din comuna Telciu, județul Bistrița.

Proiect derulat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Nedland Kultur, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este dezvoltarea și sustenabilitatea a 20 ONG-uri care desfășoară activități în domeniile social, educație, sănătate, civic, cultural și mediu din zone geografice insuficient deservite, ce dispun de resurse umane și financiare limitate.

SPUNE-TI PAREREA