Pompierii din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, alături de omologii lor dintr-o regiune din Franța, frecvent afectată de incendii de pădure, vor organiza azi un exrcițiu tactic de amploare în zona Colibița.

La exercițiu vor fi angrenate resurse din cadrul mai multor subunități ISU Bistrița-Năsăud, ISU Suceava, reprezentant (coordonare) din cadrul ISU Hunedoara, precum și autoritățile locale din zonă (prin serviciile voluntare pentru situații de urgență și ocoale silvice).

Începând cu ora 10.00, în zona carierei de piatra din localitatea Colibita, ISU Bistrița Năsăud organizează un exercițiu amplu cu forte și mijloace în teren pentru gestionarea unei situații de urgență generate de un incendiu de pădure.
Activitatea se va desfășura sub îndrumarea pompierilor francezi care se afla într-o misiune de schimb de experiență în aceasta perioada la unitatea noastră. Vom implementa procedurile acestora de lucru, omologii noștri francezi având o vasta experiență în situații de urgență de acest tip (provin dintr-o regiune din Franța frecvent afectată de incendii de pădure violente).
La exercițiu vor fi angrenate resurse din cadrul mai multor subunități ISU Bistrița-Năsăud, ISU Suceava, reprezentant (coordonare) din cadrul ISU Hunedoara, precum și autoritățile locale din zonă (prin serviciile voluntare pentru situații de urgență și ocoale silvice)“, a transmis ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA