Luni, 8 aprilie 2024, o echipă de specialiști ai Serviciului Cultură Tradițională din cadrul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud a efectuat o cercetare de teren în comuna Ilva Mare, cu scopul de a identifica meșterii populari locali, o acțiune ce se înscrie în amplul demers de cercetare derulat în vederea realizării Catalogului Meșterilor Populari din Județul Bistrița-Năsăud, punctul central al vizitei în teren vizând oprirea la Târgul de Țară de la Ilva Mare, un târg ce se organizează săptămânal, în fiecare zi de luni.

Echipa de cercetare, formată din prof. Emilia Ometiță – Șef Serviciu, coregraful Ioan Simionca – Maestru Dans, dr. Smaranda Mureșan – Cercetător Științific și Dalma Szabó – Referent Cultura Minorităților, a fost însoțită pe parcursul cercetării de teren de la Ilva Mare de către profesorul Pavel Berengea, căruia îi mulțumim pentru implicare.

S-au efectuat vizite de lucru (de informare, cercetare și documentare) la Muzeul Sătesc din Ilva Mare (gazdă: prof. Pavel Berengea), la Mănăstirea „Schimbarea la Față” din Ilva Mare (preot Daniel Ureche) și la Muzeul de Mineralogie „Ioan Șot” al Mănăstirii de la Ilva Mare.

SPUNE-TI PAREREA