O tânără de doar 16 ani din Bistrița a fost reținută de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, în urma unor percheziții. Ea este bănuită de comiterea mai multor înșelăciuni.

Conform unui comunicat de presă al poliției, la data de 8 aprilie a.c., polițiștii de la Biroul de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară pentru documentarea mai multor înșelăciuni.

Percheziția a fost efectuată în Bistrița, la locuința tinere unde au fost descoperite și ridicate sume de bani, obiecte și înscrisuri relevante pentru cauză.

Tânăra vindea haine de blană pe rețele sociale, prin anunțuri fictive. După ce solicita achitarea unor avansuri, ea nu mai expedia produsele. Poliția a intervenit după ce zeci de persoane din mai multe județe din țară au sesizat înșelăciunea.

Din investigațiile efectuate de polițiști până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 19 decembrie 2023-19 ianuarie 2024, tânăra ar fi postat pe rețele sociale anunțuri fictive privind vânzarea unor produse vestimentare, în special haine din blană, cu prețuri de peste 1.000 de lei, pentru care solicita achitarea unor avansuri cuprinse între 200-300 de lei. După achitarea avansului, prin transfer bancar, persoanele interesate nu mai primeau produsele solicitate.

Zece persoane din mai multe județe din țară au sesizat că au fost astfel înșelate, iar prejudiciul total, cauzat prin comiterea faptelor, a fost estimat ca fiind de 3.675 lei.

Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore, iar la data de 9 aprilie a.c., a fost prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit“, se arată în comunicatul de presă al poliției.

Polițiștii care instrumentează astfel de cazuri vă aduc în atenție cele mai des-folosite metode, precum și măsurile de protecție care să vă țină departe de astfel de neplăceri: https://www.facebook.com/reel/384419327766310

SPUNE-TI PAREREA