Primăria Bistrița a repornit noua stație de mixturi asfaltice, urmând ca în scurt timp să înceapă și lucrările de asfaltare a unor străzi de pământ, după cum a anunţat primarul Ioan Turc.

Am repornit stația pentru producerea mixturilor asfaltice. Este o stație pe care am dat-o în folosință anul trecut, în luna august. Într-un termen foarte scurt am asfaltat 15 străzi de pământ. Anul acesta ne propunem să asfaltăm în jur de 45 – 50 de străzi de pământ din municipiul Bistrița.

Stația de producere a mixturilor asfaltice, model 2022, este complet automatizată și este o stație ecologică, cu emisii care corespund parametrilor actuali. Ea poate să producă 60 de tone de mixtură asfaltică pe oră. Spre deosebire de vechea stație, produsă în 1968, care era concepută să producă între 8 și 10 tone de asfalt pe oră, dar care în ultimii ani producea două tone de asfalt pe oră, această stație nu este numai performantă, ci și o stație care corespunde din toate punctele de vedere necesităților orașului pentru că am achiziționat și multe utilaje, în așa fel încât lucrările să se poată desfășura într-un ritm alert.

Ceea ce am făcut anul trecut s-a văzut, ceea ce vom face anul acesta se va vedea, cert este că suntem prima administrație care schimbă logica, modul de lucru. Dacă administrațiile trecute, timp de zeci de ani au pus milioane de metri cubi de piatră pe drumuri, îngropând bani și nerezolvând problemele oamenilor, noi suntem hotărâți să rezolvăm problema drumurilor în așa fel încât oamenii să scape de praf și de noroi. Cred că se poate!”, a spus primarul Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA