Un bărbat originar din Bistrița-Năsăud, localitateaTureac, stabilit în Spania, este bănuit de uciderea celor două fiice ale lui, în vârstă de doar 2 și 4 ani. Drama a cutremurat o comunitate rurală din Spania, Las Alcubillas.
Se presupune că bărbatul a vrut să se răzbune astfel pe soția care l-a părăsit de curând. Acesta  a fost găsit și el mort, lângă cadavrele copilelor.

Garda Civilă a fost alarmată duminică seara, iar un echipaj ajuns la casa din Las Alcubillas a descoperit cadavrele celor două fetițe și a bărbatului român. Cea care a alertat autoritățile este chiar fosta soție a bărbatului. Aceasta le-a spus polițiștilor că fostul soț și cele două fetițe au ingerat o substanță toxică, ancheta fiind concentrată în această direcție. Totuși, o concluzie finală va fi conturată abia după efectuarea necropsiei și textelor toxicologice. Din primele cercetări s-a stabilit că cei doi soți se despărțiseră de curând, pentru că femeia, în vârstă de 23 de ani, n-a mai suportat violențele soțului ei. Se pare că ea obținuse și un ordin de protecție împotriva acestuia. Cei doi nu mai locuiau împreună și se pare că bărbatul le luase la el acasă weekendul trecut pe cele două fiice.

Conform Diario de Almeira, mama fetițelor avea un ordin de restricție față de tată. În plus, acesta era în așteptarea procesului, programat pentru 10 aprilie, acuzat de maltratări și amenințări la adresa mamei fetițelor.

După cum a raportat Curtea Superioară de Justiție din Andaluzia (TSJA), regimul de vizitare a fost convenit printr-o hotărâre din martie 2023 de către autoritatea judiciară și a stabilit că tatăl putea fi alături de fiicele sale sâmbăta și duminica fiecărei săptămâni, între orele 12.00. ore și 18.00.

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA